Proiectul privind extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova prinde contur, dă asigurări președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, după ce marți a vizitat șantierul.

În prezent, spune Cosmin Vasile, se lucrează la fundația tuturor celor trei corpuri ale noului terminal.

Zilele acestea se betonează stratul de protecție pentru hidroizolație la corpurile B și C, se realizează hidroizolația la cele două corpuri și se efectuează lucrările la canalizare. În același timp, se decopertează stratul vegetal pentru viitoarea platformă de îmbarcare-debarcare a terminalului.

Mă bucur că există mobilizare pe șantier în orice condiții de vreme și că operațiunile se desfășoară fără întârzieri, conform graficului de execuție. Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova este extrem de importantă în contextul creșterii numărului de pasageri care aleg să zboare de la Craiova, astfel că ne dorim să finalizăm proiectul în cel mai scurt timp posibil”, a menționat Cosmin Vasile.

Proiectul noului terminal este finanțat cu fonduri europene în valoare de 97 milioane de euro, cea mai mare finanțare obținută până acum de Aeroportul Internațional Craiova.