Desertul este parte din momentele noastre de relaxare. Deloc complicată, rețeta de astăzi a Mihaelei va face cu ochiul multora dintre noi. Astăzi este despre…
PANCAKES
Ce ne trebuie?
300 grame făină, 4 ouă, 1 plic zahăr vanilat, un de praf de sare, 500 ml lapte, 50 grame unt, 50 grame zahar.
Cum pregătim?
Batem albușurile spumă cu zahar, cu praful de sare și cu zaharul vanilat. Batem și gălbenușurile, cu un tel, adăugăm laptele și untul topit. Amestecam cu albușurile spumă, cu o lingură, încet, de jos, în sus așa încât să rămână compoziția aerată.
Amestecăm aproximativ un minut. Cernem deasupra faină și omogenizam compoziția, tot așa cu o lingura de jos în sus.
Încintăm o tigaie, o ungem cu ulei și cu o lingura formam clătite rotunde.
CITEȘTE ȘI: Bun și simplu în bucătăria Mihaelei | Sarmale de post
Le coacem la foc mic, le întoarcem în momentul în care încep sa facă bule.
Le mai lăsăm aproximativ jumătate de minut și le luăm din tigaie.
SFAT: Important este sa fie făcute la foc mic, ca sa nu se ardă.
Le umplem cu Nutella, cu fructe și deasupra turnăm sirop de arțar. Și le mâncăm cu poftă…și musai cu o vorbă bună pentru cei care se bucură de gust și aromă.