În bucătăria Mihaelei, după ce aceasta și-a băut cafeaua și le-a zâmbit celor dragi, așa cum o face în fiecare dimineață, cartoful a luat cuvântul, astăzi. Simplu și rapid, spune Miha, a pregătit o foarte bună…  

Tocăniță de cartofi

Ce ne trebuie

1 kilogram cartofi, 3 cepe potrivite, o crenguță de cimbru sau de la plic, un praf sare, 70 ml ulei și neapărat 2 linguri de pastă de ardei kapia făcută în casă, o legătură de pătrunjel.

Cum facem?

Călim ceapa cu cimbrul, praful de sare, iar când ceapa devine sticloasă adăugăm cele două linguri de pastă de ardei kapia.

Lăsăm aproximativ un minut să iasă un roșu frumos, adăugăm cartofii tăiați felii și punem apă, cât să acoperim cartofii.

Fierbem mâncărica la foc mic, timp de 40 de minute.

Înainte să oprim focul, dregem cu sare și piper, după gustul fiecăruia.

CITEȘTE ȘI: Bun și simplu în bucătăria Mihaelei | Penne cu brânză feta și roșii cherry

Se poate mânca alături de un cârnat bun, de la garniță, cu murături sau cu salată de varză proaspătă. Dacă nu punem cârnați lângă mâncărică, poate fi o foarte bună variantă de meniu pentru zilele de post.

POFTĂ BUNĂ!