Guvernul pregătește transferarea rețelei de 15 spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, în această situație aflându-se și Spitalul Căi Ferate Craiova. Edilul Lia Olguța Vasilescu a participat la întâlnire, menționând că primăria este interesată de acest aspect și că o cerere în acest sens a fost depusă în urmă cu opt ani.  

Pentru a discuta situația spitalelor CFR din țară, Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local.

Prim-ministrul a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister.

CITEȘTE ȘI: DOLJ | Poliția Segarcea și Centrul Școlar „Sf. Vasile” din Craiova, reabilitate prin PNRR

„Astăzi, la Guvernul României, au avut loc primele discuții pentru transferul Spitalului CFR Craiova. Primăria este interesată și a depus cerere încă de acum opt ani pentru preluarea acestui spital în administrarea municipalității. A fost format un grup de lucru la care vor participa reprezentanții mai multor ministere, ai universităților de medicină și ai autorităților locale, pentru transferul cât mai rapid către noii administratori. I-am felicitat pe premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Sorin Grindeanu și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu pentru că au hotărât să rezolve cât mai rapid această problemă”, a precizat Vasilescu.