Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj a fost decorat, vineri, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Ieri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Protecției Civile, a avut loc festivitatea de decorare a 70 de salvatori si structuri de salvare din diferite domenii.

Astfel, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate de salvare si prevenire a accidentelor montane, Asociația Naționala a Salvatorilor Montani din România-Salvamont România si serviciile Salvamont Gorj, Arges, Harghita, Neamt, Prahova si Sibiu au fost decorate de către ministrul afacerilor interne, dl. Lucian Nicolae-Bode și de către secretarul de stat, șef al D.S.U., dr. Raed Arafat, cu “Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”, distincție care a mai fost acordata si serviciilor Salvamont Mureș și Bihor.

Alături de salvamontiști, alți 66 de profesioniști din structurile de protecție civilă, parteneri instituționali, organizații internaționale și reprezentanți ai societății civile care sunt parte a acestui efort integrat au fost decorați cu ,,Emblema de Onore a Departamentului pentru Situații de Urgență”.