Un nou proiect, depus de Consiliul Județean Gorj, pentru finanțarea sistemului de sănătate din județ, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, a fost aprobat.

Toamna trecută, CJ Gorj a depus spre finanțare, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12. Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

CITEȘTE ȘI: DOLJ | Poliția Segarcea și Centrul Școlar „Sf. Vasile” din Craiova, reabilitate prin PNRR

Valoarea proiectului este de peste 33,3 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare.

Printre acestea se numără: sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.