Pe timpul executării serviciului de pază și protecție instituțională la Judecătoria Motru, plutonier adjutant șef, Martinescu Procopie din cadrul Detașamentului de Jandarmi Motru a intervenit și a salvat viața unei persoane care se prăbușise după ce ieșise din sala de judecată.

Persoanei în vârstă de 65 ani, i-a venit rău după ce a ieșit din sala de judecată, încercase să se sprijine de un perete dar a căzut, fiind inconștientă.

„Auzind căzătura, colegul nostru a intervenit urgent, a solicitat unei persoane feminine să apeleze numărul de urgenţă 112, a eliberat holul de persoanele curioase, a deschis geamul pentru a aerisi zona, i-a desfăcut geaca și hainele pentru a-i elibera pieptul și a efectuat manevre specifice de resuscitare timp de aproximativ 10 minute.

Ulterior sosirii personalului medical de la Ambulanța Motru, acesta a continuat manevrele de resuscitare sub supravegherea personalului medical timp de încă 5 minute, până la apariția primelor semne vital”, arată IJJ Gorj.

Persoana fiind stabilizată a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Motru pentru investigații și tratament de specialitate iar colegul nostru și-a reluat activitățile specifice.

CITEȘTE ȘI: GORJ | Finanțare asigurată pentru modernizarea drumului ce leagă Târgu Jiu de Țicleni

„Personalul medical de specialitate a confirmat faptul că rapiditatea de intervenție în acest caz prin efectuarea de către colegul nostru a manevrelor de resuscitare, a condus la salvarea vieții persoanei respective.

Colegul nostru a menționat cu modestie că și-a făcut datoria ca oricare alt coleg și că nu este prima intervenție de acest gen, în decursul activității profesionale la Judecătoria Motru, a mai intervenit în sprijinul unui cetățean care suferise o criză de epilepsie pe scările de acces în instituție și la o altă persoană care i-a venit rău chiar în sala de judecată, acesta știind că intervenția de urgență poate salva vieți”, conchid reprezentanții IJJ Gorj.