A fost semnat contractul pentru un nou proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba de 3,5 milioane de euro pentru „Modernizarea sistemelor de gestionare a deșeurilor în municipiul Craiova prin construirea de insule ecologice digitalizate”, proiect depus de către Primăria Municipiului Craiova, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, anunță edilul Lia Olguța Vasilescu.

Vasilescu spune că prin aceste noi fonduri europene atrase se va finanța achiziția a 150 de insule ecologice digitalizate, supraterane, compuse din câte cinci containere.

„Noile insule ecologice vor colecta separat deșeuri de hârtie și carton, deșeuri metalice, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile și deșeuri reziduale. Vor fi colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în noile containere, iar datele vor fi utilizate într-un sistem digital, instrument de monitorizare și raportare”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: Mehedinți | Activitate comercială la capacitate maximă în Portul Orșova

Achiziția va fi realizată prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar operarea acestora va fi realizată de către operatorul de salubritate.