În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei din acest an, specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu au desfășurat, astăzi, prima activitate de educație de mediu cu elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Craiova.

Aici, elevii au învățat ce înseamnă implicarea, responsabilizarea, cât de important este să prețuim apa și mediul înconjurător.

Cum anul acesta tema Zilei Mondiale a Apei este  “Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!”, elevilor le-a fost prezentată și  legenda păsării colibri și, pornind de la această idee, campania educativă de azi ne încurajează să facem tot ce ne stă în puteri pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității.

„În cadrul lecției despre apă, circuitul acesteia în natură, elevii au acumulat cunoștiințele necesare despre cât de ușor putem polua apa, dar totodată, cât de simplu este să o protejăm, să o Păstrăm Curată. Pentru a exemplifica, școlarii claselor pregătitoare Sep by Step B(ucuriei) și A(rtiștii)au realizat individual câte o fișă cu tema apei și circuitul acesteia în natură”, arată ABA Jiu.

CITEȘTE ȘI: DOLJ | Peste 150 de câini din rasa ciobănesc german, competitori într-o expoziție canină la Ișalnița

Impresionați de agerimea, priceperea și atenția elevilor, angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu i-au premiat pe aceștia cu diferite materiale educative, câte un orar și câte o diplomă.

Activitatea s-a încheiat cu înmânarea unei picături elevilor clasei pregătitoare Step by Step B, aceasta urmând începând de astăzi să fie mascota clasei ce le va aminti copiilor cât de important este să prețuiască apa și mediul înconjurător.