Începutul anului 2023 a adus creșteri semnificative în ceea ce privește activitatea portuară a mărfurilor din Portul comercial Orșova, care în acest moment funcționează la capacitate maximă, platforma fiind ocupată în proporție de 100%, Darius Loga, șef Port Orșova.

Raportat la lunile ianuarie, februarie 2022, în primele două luni ale anului în curs, tonajul s-a dublat, chiar triplat.

Dacă în luna ianuarie 2022 prin Portul comercial Orșova au trecut nave încărcate cu aproximativ 10.014 tone, în luna ianuarie 2023 activitatea a crescut la 28.837 tone (au intrat 90 de nave, dintre care 25 de nave operate).

CITEȘTE ȘI: DOLJ | Peste 150 de câini din rasa ciobănesc german, competitori într-o expoziție canină la Ișalnița

„În luna februarie 2022 activitatea a fost de 14.194 tone, iar în luna februarie 2023 a crescut la 29.372 tone (au intrat 114 nave, dintre care 24 de nave operate). Platforma portului comercial Orșova găzduiește și operează în acest moment cărbune, fier vechi, zgură și îngrășăminte. Prognoza este în continuare optimistă din acest punct de vedere, deoarece există cerințe de transport comercial, însă pentru moment platforma este ocupată la capacitate maximă”, a menționat Darius Loga.

La ora actuală, Portul de la Orșova se numără printre cele mai cotate porturi din țară, datorită infrastructurii de transport, agenții comercianți având posibilitatea să folosească transportul rutier sau calea ferată, asigurându-se o administrare unitară cu posibilitatea adoptării unei strategii comerciale și de investiții pe termen mediu și lung.