Simplu și azi, spune Miha. În bucătăria ei este despre linte, legume proaspete, crutoane foarte bune, este despre…

SUPĂ CREMĂ DE LINTE

Ce ne trebuie?

200 grame linte, 2 cepe, 1 morcov, o felie de țelină, 1 păstârnac, 1 ardei kapia, 50 ml ulei, o lingură vegeta, o cutie cu smântână de gătit de 200 gr. Foarte important, ingredientul care ii dă parfum și savoare, 1 lingură de praf curry.

Cum pregătim?

Zarzavaturile se curăță, se taie bucăți mari și se pun la fiert cu vegeta, apa și ulei.

CITEȘTE ȘI:

Spălăm lintea, în cel puțin patru ape.

Fierbem zarzavaturile până devin moi, aproximativ 30 de minute din momentul fierberii.

Când ele sunt moi, adăugăm și lintea spălată și completăm cu apă, cât să acoperim conținutul.

Fierbem 25 de minute, adăugăm lingura de curry, luăm oala de pe foc și punem și smântâna.

Cu ajutorul unui blender, o facem cremă. O dregem cu sare.

Se servește cu crutoane și puțină smântână.

POFTĂ BUNĂ!