În bucătăria Mihaelei, a fost , astăzi, despre porția de vitamine. După ce, înarmată cu răbdare, a cules cele mai proaspete urzici, Miha a pregătit o bunătate…

Mâncare de urzici

Ce ne trebuie?

Aproximativ 400 grame de urzici, o legătură de ceapă verde, 4 grăunți de usturoi, 50 ml ulei, o linguriță vegeta, 2 linguri cu vârf de faină albă.

Cum procedăm?

Alegem urzicile, le spălăm, în aproximativ 4, 5 ape.

Punem o cratiță cu 1 l de apă la fiert și o linguriță de sare. Când dă în clocot, adăugăm urzicile, pe care le fierbem 15 minute. Le scoatem într-o sită și le lăsăm la scurs.

Când sunt suficient de reci, le tocăm cu un cuțit, le mărunțim bine și le punem într-un bol mare.

Punem pe foc mic ceapa și usturoiul la călit, până se înmoaie puțin.

Urzicile din bol le amestecăm cu un strop de ulei și cele două linguri de făină, omogenizându-le pentru aproximativ cinci minute.

Peste ceapa și usturoiul călit punem 200 ml apă, lăsăm să dea în clocot.

Ne întoarcem la urzicile din bol și adăugăm și peste ele 200 ml de apă și le turnăm peste ceapa și usturoiul din cratiță.

Punem și lingurița de vegeta și mestecăm continuu…să nu se prindă.

Le fierbem 15 minute, până se îngroașă. Dregem cu sare, prăjim un ou și ceva șunculiță, sau o servim simplă.

POFTĂ BUNĂ!