Mai multe echipamente specifice vor fi achiziționate de către reprezentanții Aeroportului Craiova, totul pentru creșterea gradului de siguranță, după cum anunță chiar proiectul cu finanțare europeană, pentru care, vineri, a fost deja semnat contractul de achiziție.

Potrivit conducerii Aeroportului Craiova, este vorba despre semnarea unui contract ce permite cumpărarea de echipamente pentru implementarea  proiectului „Creșterea gradului de siguranță a Aeroportului Internațional Craiova prin achiziționarea de echipamente specifice”.

În acest sens, vor fi achiziționate: autospecială de stins incendii-echipament de ultimă generație, autospecială pentru curățat zăpada, autofreză de zapadă pentru pistă-echipament destinat curăţării suprafeţelor de mişcare, utilaj multifuncțional cu freză de zăpadă, lamă împins zădapa și perie, cositoare; autodegivror pentru pistă, căi de rulare și platforma de aviație; echipament multifuncțional cu atașamente pentru întreținerea suprafețelor cu iarbă;  degivror aeronave și un echipament care furnizează măsurători de fricțiune a suprafețelor aeroportuare (pista decolare/ aterizare) conform recomandărilor, International Civil Aviation Organization ( ICAO ) si Federal Aviation Administration ( FAA ).

CITEȘTE ȘI: FOTO | În ce stadiu sunt lucrările pe șantierul noului terminal al Aeroportului Craiova

Firmele cu care s-a încheiat contractual sunt  S.C. MOUNTAIN INDUSTRIAL RESOURCES S.R.L. (lider de asociere), S.C. DKV Prest S.R.L. (asociat 1) și S.C A.T.S.A. Industry S.R.L. (asociat 2).

Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Sorin Manda, prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului, prin extinderea şi modernizarea acestuia, în condiții de siguranță și în acord cu obiectivele de protecție a mediului.

Proiectul are o valoare totală de 58.592.243,49 lei, inclusiv TVA, din care cofinanțare UE -35.688.313,65 lei, fară TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni.