Sunt momente în viață când fiecare dintre noi ar trebui să ia o pauză și să acorde importanță sinelui. Pentru a face acest lucru, spune Ana Savovici, kinetoterapeut din Craiova, una dintre modalități este realizarea unei manadale.
Pare dificil, dar cu ajutorul tutorialelor, că tot avem tehnologia la îndemână, etapele se învață. Se fac calcule, se respectă reguli, se fac conexiuni și, ulterior, spune Ana, realizăm că acele culori care curg, acele linii care și ele curg, ne contectează cu interiorul nostru. Diferit, în funcție de așteptări, dar bazându-se pe sentimente puternice.
„Eu am descoperit mandalele atunci când am vrut să-mi pun mintea pe pauză…Putem face face propria mandală în funcție de data nașterii, de nume, prenume sau cu un cuvânt cu care rezonăm: armonie, iubire, pace, vindecare. Păstrând aceleași linii și aceleași puncte, în realizarea unei mandale, vom observa că aceasta se va cristaliza. Când se cristalizează, când liniile curg din una în alta, când culorile curg și ele, atunci în interiorul nostru…se întâmplă lucruri și iau naștere sentimente: echilibru, pace, liniște sau chiar dorințe de a face ceva…altceva poate”, este sfatul Anei.
Mandalele au intotdeauna ca punct de plecare centrul, in jurul caruia sunt concentrate fortele si energiile.
Despre mandala se spune ca are putere vindecatoare, foarte multi psihoterapeuti folosind-o in terapie, fiind la fel de des intalnita in dezvoltare personala.
Mandala are numeroase beneficii terapeutice si ajuta la cunoastera si dezvoltarea sinelui. Fie ca o folosim pentru a o colora, fie ca o construim ca o diagrama numerologica, mandala are rolul de a ne releva stari interioare, de a ne induce o stare aproape hipnotica, o stare meditativa, relevand o poveste despre noi insine.
Descoperim in mandala, starile noastre interioare, trairile noastre de moment, aflam raspunsuri la intrebarile noastre, mai bine spus, ne ajuta sa ne descoperim pe noi.