Miha le spune răsucite și garantează că sunt super gustoase. Astăzi, Mihaela ne răsfață cu bunătăți pregătite cu drag și cu poftă de ceva bun…
RĂSUCITE CU BRÂNZĂ, CEAPĂ ȘI USTUROI VERDE
Ce ne trebuie?
500 grame făină, un plic drojdie uscată, o linguriță sare, o linguriță zahăr, 150 grame unt topit, 200 grame brânză, câteva fire de ceapă verde și usturoi verde,150 ml apă călduță.
Cum pregătim?
Într-un castron, punem făină cu sare, zahăr și drojdia. Peste drojdie adăugăm puțină apă călduță și o lăsăm aproximativ 15 minute sa se activeze.
Când drojdia este gata, punem 2 linguri de unt topit, restul de apă și frământăm.

Frământăm aproximativ 5 minute, după care acoperim vasul cu un prosop pentru oră și jumătate, cât să crească.
Separat, radem brânză, tocăm ceapa și usturoiul. Punem și peste acest amestec două linguri de unt și amestecăm.

Compoziția crescută o împărțim în două părți egale.
Întindem prima parte, o ungem cu unt topit și punem compoziția de brânză.

Întindem și cea de-a doua parte de aluat și o punem peste brânză. O apăsăm puțin cu sucitorul, o ungem cu unt și o tăiem pe lungime ca sărățelele.
Le răsucim cu grijă, punem în tavă, le mai ungem o data cu unt și le lăsăm la odihnit 15 minute.

Le punem în cuptorul încins la 180 grade, aproximativ 40 de minute.