Duminică, 19 martie, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va oferi publicului o piesă inedită, „Singurătatea pietrelor”, regizată de Gelu Badea, piesă ce va fi jucată la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, în Sala I.D Sîrbu.

Potrivit reprezentanților Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, vor fi două spectacole, duminică, la ora 17.00, respectiv 19.00.

„Singurătatea pietrelor“ este drama unui copil autist, un fel de geniu neînțeles, chiar și de către propriii părinți, care încearcă să își țină familia lângă el.

„Este o piesă de teatru în trei personaje, mamă, tată și copil. Copilul este un bun observator al realităților, monologurile lui interioare fiind poeme de o emoționantă frumusețe. Este o piesă a metaforelor care, în final, decodează esența unui superb poem teatral”, spun reprezentanții Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Producție de teatru emoționantă, „Singurătatea pietrelor” este pusă în scenă de regizorul Gelu Badea, după un text de Flavius Lucăcel, text nominalizat la UNITER în 2015.

Raportat la programul fiecăruia dintre noi, mai ales al familiilor cu copii, cu siguranță că spectacolul „ne prinde bine” nouă…mame sau tați. Nouă, cei prinși de grijile cotidiene, nouă, cei luați de valul dezvoltării din punct de vedere material și, mai mult, nouă, celor tot mai doritori de a ne relaxa folosind tehnologia. În tot acest timp, fără să realizăm, pierdem tocmai acel timp…timpul petrecut constructiv cu cei din familie: copil, soț, soție, după caz.

Spectacolul ce se va juca la Craiova are o durată de aproximativ 75 de minute şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Piesa se joacă la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova întrucât instituția din Târgu Jiu este închisă, având în vedere contextul existent în Gorj, respectiv cutremurele înregistrate în ultima perioadă.

Distribuție:

Copilul: Eugen Titu

Tatăl: Mihai Rădulea

Mama: Adelina Puzdrea

Regia artistică: Gelu Badea

Asistent regie: Oana Marinescu, Radu Tudosie

Muzica originală: Oana Marinescu

Gen: Dramă

Timp aproximativ: 75 minute

Preț: 30 lei

Biletele se găsesc la casieria Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.