Este explozie de culori, în această perioadă, în atelierul familiei Dîlganu din Craiova, cea care a transformat pasiunea pentru lemn și pictură într-un mod de viață, în activitatea care îi permite să trăiască frumos și mulțumită de faptul că tot mai multe obiecte unicat ajung în casele românilor și nu numai. 

În această perioadă, după ce au bucurat femei din țară și de peste hotare cu mărțișoare minunate, soții Dîlganu pregătesc obiecte pentru Paște.

Ouă pictate manual, de dimensiuni diferite, boluri viu colorate în funcție de preferințe, platouri sau tăvi care aduc farmec și culoare pe mese în zi de sărbătoare, acestea sunt doar o parte dintre minunățiile pe care Rodica și Viorel le pregătesc cu migală și atenți la fiecare detaliu.

Că este sau nu motiv de sărbătoare, meșterii populari din Craiova reușesc să bucure suflete și case…din țară și de peste hotare.  

„Ce poți să simți când vezi că lucrurile care ies din atelierul nostru, cu drag meșteșugite ajung în toate colțurile țării în localități unde nu credeam vreodată că vom ajunge. Ni se umple sufletul de bucurie și împlinire, obiectele realizate de noi sunt copiii noștri, ele vor rămâne și vor aduce farmec și culoare in toate locurile din întreaga țară. Ca să nu mai spunem de cele ajunse peste hotare, mai puține și mai mici, dar poartă semnătura noastră”, spune Rodica.

Dorința soților Dîlganu este ca tot mai multe case, din țară sau de peste hotare, să fie înzestrate cu obiecte realizate de ei. Cu produse unicat care peste ani să vorbească despre lucrurile autentice, despre originalitate și iubire pentru lemn.

„Ne dorim pe viitor să aducem culoare în cât mai multe case în țară și străinătate și să realizam obiecte unicat care să rămână din generație în generație și să amintească de lucrurile autentice din lemn pline de parfum tradițional”, mai spune Rodica Dîlganu.