Proaspătă, de post, fără prea multe calorii și ușor de pregătit. În bucătăria Mihaelei a fost, astăzi, despre…

CIORBĂ DE DRAGAVEI

Ce ne trebuie?

2 legaturi de dragavei, 1 morcov, 1 pastârnac, o ceapa, o jumătate de ardei gras, o cană de roșii tocate, o legătură de pătrunjel, o cutie de fasole boabe, o mâna de tăiței, 50 ml ulei, zeamă de lămâie.

Cum pregătim?

Călim legumele în puțin ulei, adaugăm 2 cănii de apă și lăsăm la fiert pentru 10 minute.

După cele 10 minute, adăugăm dragaveiul tăiat, mai adăugăm 2 căni de apă și lăsăm la fiert pentru alte 20 de minute.

Adăugăm și roșiile, mai fierbem 10 minute, după care punem și tăițeii și mai fierbem 5 minute. Dregem cu sare și zeama de lămâie.

POFTĂ BUNĂ!