Cinci licee din municipiul Craiova au fost vizitate de poliţiştii doljeni în cadrul acțiunii „Caravana promovării profesiei de poliţist”.

Echipele formate din poliţişti ai structurilor de resurse umane, ordine publică, acţiuni speciale, criminalistic, siguranţă şcolară şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat activităţi de promovare a profesiei de polițist în liceele din municipiul Craiova.

Astfel, elevi din anii terminali ai liceelor Voltaire, Ştefan Odobleja, Tudor Arghezi, Ştefan Velovan şi Energetic au primit informații legate de unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, fiindu-le explicați primii pași către cariera de poliţist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

„Subiectul a fost unul de interes, tinerii fiind captivaţi de tehnicile specifice de cercetare la faţa locului şi de tehnica din dotare, în special de robotul destinat detectării și dezamorsării dispozitivelor explozive, mulți dintre ei mărturisind că sunt atrași de provocările și specificul meseriei de polițist și că s-au hotărât deja să încerce să acceadă într-o școală de poliție”, a menționat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Activitățile poliţiştilor doljeni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind acela de a ajunge la cât mai mulţi tineri.