Cu bacon de casă, dar nu neapărat, că deh…nu toți avem, pastele pregătite, astăzi, în bucătăria Mihaelei, ne vor determina să tot repetăm această rețetă…
PASTE CARBONARA
Ce ne trebuie
100 grame paste, 60 grame bacon de casă(se aprobă și cel din comerț :)), un gălbenuș, 50 ml smântână de gătit, piper, sare, 50 grame parmezan.
Cum pregătim
Fierbem pastele, conform instrucțiunilor.
Separat, într-o tigaie, punem baconul tăiat cubulețe cu un strop de ulei, lăsăm la rumenit aproximativ 5 minute, adăugăm smântâna și un strop de apa în care fierb pastele, sare, piper, după gust.


Adăugăm și pastele fierte și amestecăm totul până se prinde sos de paste.
Stingem focul, adăugăm gălbenușul și omogenizăm.
Punem pastele în farfurie și pudrăm cu parmesan ras.
POFTĂ BUNĂ!

