Aproximativ 200 de elevi de la mai multe unităţi de învăţămant, din municipiul Craiova, au fost oaspeţii Inspectoratului de Poliție Dolj, joi, cei mici fiind dornici să afle cât mai multe detalii despre profesia de poliţist.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe micuți cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor.

De asemenea, motocicleta folosită de către poliţiştii rutieri a fost admirată de cei prezenţi.

Totodată, poliţiştii de la criminalistică au prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor. Tot cu această ocazie a fost organizată şi o expoziţie cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor.

Un invitat special a fost Maestrul Gogu Neagoe, care, pe parcursul celor două ore, le-a oferit celor mici amintiri speciale, portrete caricaturi.