Mâine, de Bunavestire, în localitatea Tismana din județul Gorj va fi organizat „Festivalul păstrăvului”, autoritățile locale pregătind 600 de porții de pește prăjit și mămăliguță.

Potrivit edilului Petre Remetea, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, acest festival fiind prima acțiune care marchează începutul primăverii.

„De mulți ani, primul mare eveniment pentru orașul Tismana, care marchează începutul primăverii, este tradiționalul Bâlci de Bunavestire sau Blagoveștenia, care se va desfășura pe data de 25 martie. Pe această cale invit toți comercianții să participe la acest bâlci, dar și pe dumneavoastră în număr cât mai mare, unde vă așteptăm cu peste 600 de porții de păstrăv, fiindcă totodată va avea loc și Festivalul păstravului. Așteptăm cât mai mulți turiști în localitate să se bucure de ce le pregătim”, a menționat Remetea.

În zonă  vor fi amplasate și tonete unde comercianții vor vinde produse tradiționale, alimentare și nealimentare.

CITEȘTE ȘI: Sume importante de bani pentru împăduriri. Autoritățile, asociațiile, unitățile economice și chiar cetățenii doljeni pot accesa astfel de fonduri