Peste 800 de milioane de euro sunt disponibili la nivel național pentru investiții în păduri și biodiversitate, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, sperând ca printr-un efort comun al autorităților locale și județene să fie atras în județ un procent cât mai mare din această sumă.

Diaconu spune, într-o postare pe Facebook, că acesta este un sprijin financiar important, o investiție cât se poate de necesară pentru județul nostru, Doljul având  zeci de mii de hectare de teren afectate de deșertificare și fiind sub media europeană la capitolul suprafață împădurită.

Alături de secretarul de stat din cadrul ministerului Mediului, Ionuț Sorin Banciu și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, au avut și o întâlnire, joi, cu primarii doljeni și cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, pentru a le prezenta avantajele și beneficiile accesării programului de finanțare pentru împăduriri.

Fondurile pot fi accesate atât de unitățile administrativ-teritoriale, cât și de asociații și fundații de profil, de societăți comerciale și chiar de persoane fizice.

CITEȘTE ȘI: Angajatorii doljeni pun la bătaie 562 de locuri de muncă. Doar 44 sunt pentru persoanele cu studii superioare