Dacă ajungeți în Craiova, în această perioadă, dați o fugă la Muzeul de Artă Craiova, instituție care găzduiește, până pe 24 aprilie, expoziția inedită „Doamne din Craiova – Tipare ale feminității în secolul al XIX – lea”.

Potrivit organizatorilor, expoziția aduce în atenția publicului imaginile și poveștile câtorva dintre femeile care, din poziția privilegiată oferită de nume, avere, sau talent, au contribuit prin acțiuni caritabile, la bunăstarea comunității și prin educație, la oferirea unor modele existențiale exemplare tinerelor generații.

„Nume precum Aristia Aman, Areti Fotino, Elena Dumba, Polina Vorvoreanu sau Maria Teodorini, au intrat deja în conștiința publică, iar altele urmează să fie descoperite de vizitatori. Expoziția va cuprinde lucrări de pictură, fotografii și documente de epocă, completate de informații relevante pentru contextul istoric în care au trăit și activat aceste doamne”, spun reprezentanții Muzeului de Artă Craiova.

CITEȘTE ȘI: JURNAL DE ARTE DE OANA CONSTANTINESCU | Ana Elissa Ionică, despre pasiunea pentru desenul grafic digital și pentru arhitectură: „Sper ca rezultatele mele să fie recunoscute”(VIDEO)