Paste, carne tocată, busuioc și vin…totul pentru un plus de aromă, astăzi, în bucătăria Mihaelei unde a fost despre…
PASTE BOLOGNESE
Ce ne trebuie?
500 gr paste fierte conform instrucțiunilor, 500 gr carne tocată, o ceapa, o căpățână de usturoi, un morcov, o cana roșii cuburi, o cana sos de roșii, o cana vin roșu, busuioc uscat, 50 ml ulei, sare, piper.
Cum pregătim?
Ceapa și usturoiul tocate, morcovul dat pe răzătoare se călesc puțin, adăugăm peste o cană de apă, iar când dă în clocot, adăugăm roșiile, carnea și busuiocul.
Amestecăm, lăsăm sa dea un clocot, punem sosul și vinul, după care lăsăm la fiert 20 de minute.
Dregem cu sare și piper, amestecăm cu pastele și punem oala pe foc încă două minute, cât să se îmbine aromele.
POFTĂ BUNĂ!