Gorjenii care vor să obțină permisul de conducere sau să-l preschimbe și au nevoie de fișa medicală auto se pot adresa cabinetelor din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Prețul unei fișe medicale pentru permis categoria B este 100 lei și 120 lei pentru categoria șofer profesionist.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin Ambulatoriul de specialitate, se numără printre unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidaţilor la obţinerea permiselor de conducere.

Potrivit reglementările legislative în vigoare, cel care dorește să obțină permisul de conducere trebuie să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic. Mai mult, prelungirea valabilităţii permisului de conducere (preschimbarea) este condiţionată de întocmirea fişei medicale auto, de efectuarea analizelor medicale pentru permisul auto, investigaţiile fiind corespunzătoare categoriilor de permis deţinute. Cei care au nevoie de această fișă se prezintă la Policlinică, cu adeverința de la medicul de familie și achită taxa, după care sunt îndrumați spre cabinetele medicale.

„În Policlinica Spitalului Județean, gorjenii își pot face fișa pentru obținerea permisului de conducere categoria B sau preschimbarea lui. Aici vor beneficia de cel mai mic preț din Gorj, iar timpul de așteptare este scurt. Costă 100 lei pentru permisul categoria B este 100 lei și 120 lei pentru categoria șofer profesionist.

Persoanele care vin să își facă această fișă au prioritate la cabintele unde li se face consult.

De la începutul anului și până în prezent am eliberat 600 de fișe, iar în cursul anului 2022 un număr de 1.050. În Ambulatoriu se lucrează în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până vineri, iar eliberarea fișelor se face de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 12:00. Cei care au nevoie de această fișă, se prezintă la Policlinică, cu adeverința de la medicul de familie și achită taxa, după care sunt îndrumați spre cabintele medicale”, a spus Mihaela Popa, asistentul medical coordonator al Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu.

Fişa medicală auto necesară pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere a unui autovehicul, unei motociclete sau a unui moped, presupune consultaţii medicale pentru specialităţile reglementate prin lege, respectiv: medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, fiind închisă de către medicul coordonator şi ştampila unităţii medicale, autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Rutieră – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.