O intervenție chirurgicală în premieră a fost efectuată la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și datorită echipei medicale care s-a implicat, o pacientă în vârstă de 52 de ani a scăpat de durerile de spate.

Echipa medicală a fost formată din: medicul Bogdan Niculescu, dr. Branea Ioan și dr. Coldușu Dragoș.

Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie-traumatologie, Dragoş Colduşu, medic specialist neurochirurgie, și Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie, cu experiență profesională în chirurgia spinală, i-au readus pacientei încrederea. Au rezolvat o problemă pe care aceasta o avea și pentru care nu se găsise o soluție, în ciuda tratamentelor efectuate.

În cazul acestei paciente, singurul tratament eficient este cel de a decomprima și stabiliza segmentul respectiv printr-o fuziune. „Este o tehnică care reduce mișcarea segmentului afectat dar crește calitatea vieții prin dispariția durerilor”, a explicat dr. Niculescu.

„Mobilitate fără dureri de spate. Decompresie și fuziune (TLIF) L3/L4, în cadrul Secției Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, împreună cu domnul Dr.Branea Ioan și Dr. Coldușu Dragoș , la o pacientă de 52 de ani cu simptomatologie algică permanentă la nivel lombar dar și radicular, cu afectarea activității cotidiene și afectarea calității vieții,la care s-au încercat toate metodele nechirurgicale, fără nici un beneficiu.

În momentul în care există unul sau mai multe segmente instabile, de cauză traumatică sau degenerativă, care comprimă structurile nervoase provocând dureri lombare și/sau radiculare, singurul tratament eficient este cel de a decomprima și stabiliza segmentul respectiv printr-o fuziune. Este o tehnică care reduce mișcarea segmentului afectat dar crește calitatea vieții prin dispariția durerilor. Keep moving without pain!”, a transmis medicul Bogdan Niculescu.