Ieri, Școala Gimnazială „Decebal” din Craiova și-a deschis porțile pentru zeci de preșcolari care, însoțiți de către educatoare sau de către părinți, au cunoscut unitatea de învățământ.  

„Incinta școlii a fost vizitată de aproximativ 80 de preșcolari, astfel: între orele 10-12, micuții însoțiți de doamnele educatoare au participat, alături de elevii școlii, la activitățile integrate desfășurate de viitoarele doamne învățatoare-clasă pregătitoare, iar în intervalul orar 12.00 – 18.00, preșcolarii care ne-au călcat pragul, însoțiti de către părinți, au avut posibilitatea, de asemenea, de a-si cunoaște viitoarele învățatoare, precum și viitori profesori ce le vor îndruma pașii în ceea ce privește disciplinele Engleza, Religie, Educație fizică”, a explicat directorul unității de învățământ, Florin Tucă.

În privința anului școlar viitor, în planul de școlarizare sunt prinse trei clase dar, în cazul existenței mai multor cereri, se poate suplimentarea cu încă o clasă, spune directorul. Clasele sunt dotate cu mobilier nou, adaptat vârstei, calculator și videoproiector.

Școala Decebal din Craiova beneficiază de programul After School încă din anul 2008, cu întrerupere în perioada pandemiei și reluarea activității începând de anul trecut.

„Programul se desfășoară după ore, de la 12:30 la 16:30, timp în care elevii sunt ajutați să-si efectueze temele, să lucreze suplimentar, apoi, desfășurând variate activități (educație fizica, engleza, muzică), totul sub coordonarea profesorilor școlii. Pentru acest program, școala pune la dispoziție trei săli amenajate corespunzător: o sală pt lecții, o sală de joacă și o sală de masă, elevii servind și masa de prânz”, a conschis directorul Școlii Decebal din Craiova.