Vremea neprielnică și implicit liniștea din Parcul „Nicolae Romanescu” dau peste cap planurile comercianților prezenți la Târgul de Paște din Craiova. În timpul săptămânii, mai ales că temperaturile sunt scăzute, clienții lipsesc, fapt pentru care mulți dintre vânzători trag obloanele imediat după prânz și merg la cazare, trăgând nădejde că sfârșitul de săptămână va fi mai bun.

Comercianții care au la vânzare produse pregătite pentru a fi servite pe loc-fripturi, mici, cartofi prăjiți sau alte garnituri- sunt nemulțumiți de faptul că nu au un spațiu unde clientul să poată servi mâncarea. Căsuțele sunt așezate de-a lungul unei alei din parc și, spun vânzătorii, li s-a interzis să așeze mese unde să poată fi servite porția de mici sau de friptură, de exemplu.

„În prima zi, cei care cumpărau își puneau felul de mâncare pe aceste coșuri de gunoi. Nu este bine. Abia ne-au lăsat să punem aceste patru, cinci mese. Nici pancarta cu prețuri nu o putem pune lângă căsuță. Ne-au spus că este domeniu public. Omul nu poate mânca…din palmă. Nu este fast-food”, a spus una dintre comerciante.

În privința dulciurilor vândute la una dintre căsuțe, deși se presupunea că se respectă rețeta bunicii și că turistul găsește bunătăți fel de fel…comercianta venită din Pitești o dă în bară când este întrebată care sunt, de fapt, acele dulciuri de casă. După o pauză de câteva secunde, vizibil fiind că NICIUN dulce nu respectă rețetarul bunicii, spune(cu gura moale n.r.) că salamul de biscuiți ar fi. Evident că nu este!

La capitolul meșteri populari, nici aici lucrurile nu sunt foarte clare. Frecvente sunt chinezăriile vândute la prețuri foarte mari.

La rândul lor, artizanii încă speră ca situația să se îmbunătățească la sfârșit de săptămână.

Sunt căsuțe unde se găsesc ouă încondeiate de dimensiuni diferite, ștergare lucrate cu motive tradiționale, obiecte din lemn sau păpuși lucrate manual.

Este frumoasă priveliștea din parc, spun aceștia, dar vadul era mult mai bun în centrul urbei.

Târgul de Paște din Craiova a fost deschis la 1 aprilie și poate fi vizitat până pe 1 mai.