Pentru Sărbătorile Pascale din acest an, autoritățile din Râmnicu Vâlcea au o nouă abordare în privința decorării festive a orașului. Astfel, în principalele spații publice ale municipiului s-a decis amplasarea a 20 de ouă-gigant, cu o înălțime de aproape doi metri și pictate manual.

Ouăle gigant care se amplează în diverse zone ale orașului au fost încondeiate de către aproximativ 50 de elevi ai Liceului de Artă „Victor Giuleanu” și profesori-membri ai Uniunii Artiștilor Plastici filiala Vâlcea. 

„Cu ocazia sărbătorilor de Paști, Râmnicul va înregistra încă o premieră în ceea ce privește decorarea festivă a orașului (după modul deosebit în care s-a pregătit de sărbătorile de iarnă).  

Astfel, în principalele spații publice ale municipiului vor fi amplasate 20 de ouă de Paști cu înălțimea de aproape 2 metri, cele mai multe decorate voluntar de către elevii și profesorii de la Liceul de Arte ”Victor Giuleanu”, dar și de președintele filialei locale a Uniunii Artiștilor Plastici, Gheorghe Dican, tuturor acestora Municipalitatea adresându-le mulțumiri publice.

Montarea decorațiunilor pascale va fi finalizată în week-end, astfel încât de orașul îmbodobit să se bucure deopotrivă credincioșii ortodocși și cei catolici”, spun reprezentanții Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.