Singurul punct de comercializare şi sacrificare a mieilor, din județul Dolj, care va fi amplasat în Piaţa Chiriac, chiar în vecinătatea magazinului Autentic Românesc, va funcționa, începând de astăzi până în data de 15 aprilie.

Punctul de sacrificare le oferă craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii sau iezii pe care îi doresc pentru masa tradiţională de Paşte şi de a sacrifica în condiţii optime animalele achiziţionate de aici.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor şi iezilor de Paşte – se poate realiza numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare.

„Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac urmează să-şi desfăşoare activitatea începând de luni, 10 aprilie, şi până sâmbătă, 15 aprilie 2023, inclusiv, între orele 8-17, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator.

Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor.

În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei şi iezi crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare”, a explicat purtătorul de cuvânt SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Adrian Dinu.