Ministrul Economiei, Florin Spătaru, aflat în vizită, luni, la High-Tech Industry Park Craiova, consideră că activitatea derulată de către firmele din acest parc poate fi un model pentru alte companii și că extinderea parcurilor industriale în zona Craiovei este o decizie foarte bună a autorităților locale și județene.

Ministrul Economiei a vizitat mai multe firme cu capital românesc din incinta High Tech Industry Park Craiova, menționând că va reveni la Craiova pentru o întâlnire extinsă cu mediul de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, tocmai pentru o și mai bună informare cu privire la eficiența schemelor de ajutor de stat.

„Am văzut, astăzi, cum s-au dezvoltat aceste companii cu capital românesc din acest parc industrial. Este clar că aceste parcuri sunt eficiente și vom discuta, acolo unde este cazul, ca ministerele care mai au terenuri în zonă să le cedeze pentru a fi utilizate în acest sens. Investitorii vin, dar au nevoie de spațiu, de terenuri. Am stat de vorbă cu reprezentanți ai unor firme din domeniul textil, alimentar și din zona industrială, despre posibilitățile de dezvoltare. Este important să cunoaștem cu ce se confruntă întrucât inițiem un program de creștere industrială în zonele unde dezvoltarea industrială este mai slabă. Urmează programe pe care le vom iniția. Trebuie să ținem cont și de fondurile din Programul de Tranziție Justă și nu trebuie pierdută nicio zi. Vom reveni la Craiova cu o întâlnire amplă cu mediul de afaceri, cu Ministerul Fondurilor Europene tocmai pentru a oferi tot sprijinul, toate informațiile necesare despre eficiența unor scheme de ajutor de stat. Avem în plan un program care a avut succes în perioada anterioară, de susținere a cheltuielilor de transport pentru acești angajati care sunt comutați din altă localitate. Așa vom reuși să atragem aceste persoane către companii. Sunt potențiali angajați dar, din păcate, nu se pot angaja în aceste companii pentru că ar avea nevoie de un sprijin în zona transporturilor și a cazării ”, a menționat Spătaru.

Prezenți la întâlnire, edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și președintele Consiliul Județean Dolj, Cosmin Vasile, au vorbit despre importanța acestor parcuri în zona Craiovei și despre viitorul parc industrial care se va întinde pe 200 hectare de teren.

Cosmin Vasile a menționat că în viitorul parc sunt așteptate companii foarte mari și este convins că se vor face pași importanți în privința dezvoltării județului.

La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu a precizat că pentru High Tech Park Craiova este nevoie de forță de muncă locală, solicitându-i ministrului Spătaru ca împreună cu reprezentanți ai Ministerului Muncii să elaboreze programe care să ajute în acest sens.       

La eveniment au mai participat prefectul Doljului, Dan Diaconu, și Ionuț Pîrvulescu, gazdă și director al High Tech Park Craiova.