O tumoră gigant, cu o greutate de 12 kilograme și dimensiuni de 38/40 cm, a fost extirpată în timpul unei intervenții chirurgicale din cadrul compartimentului ginecologie, secţia de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Dr. Ştefan Odobleja Craiova.

Pacienta, în vârstă de 47 ani, s-a prezentat în cabinetul de ginecologie din cadrul ambulatoriului spitalului cu o tumoră gigant care îi deforma abdomenul.

Din cauza afecţiunii pe care o dezvoltase avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare, tulburări micţionale şi de tranzit intestinal, fiindu-i afectată profund calitatea vieţii.

„După o pregătire minuţioasă preoperatorie şi un efort susţinut al echipei multidisciplinare formată din specialiști în chirurgie, ginecologie, anestezie şi terapie intensivă tumora a fost îndepărtată cu succes, în totalitate și fără complicații, pacienta fiind externată după multiple transfuzii sanguine, cu o stare generală bună.

Intervenţia chirurgicală de mare amploare, cu excizia tumorii în bloc cu histerectomie totală cu anexectomie bilaterală, a fost un real succes al unei echipe medicale multidisciplinare chirurgie – ginecologie condusă de un medic de excepţie al spitalului Col.(rz.) Prof.univ.dr. Mercuţ Dorin, P.c.c. Cîrstea Silvia Gina – medic ginecolog și P.c.c. Marinescu Georgiana – medic rezident chirurgie generală. Intervenția s-a realizat cu avizul şefului secţiei Chirurgie generală – Maior medic Traşcă Emil, sprijinul medicului anestezist P.c.c. Coandă Oana precum şi al întregului colectiv din compartimentele Chirurgie generală și ATI unde pacienta a fost internată pe parcursul mai multor zile.

În medicină cele mai bune rezultate pentru tratamentul cazurilor complexe se obţin prin colaborare şi muncă în echipă, binele pacientului fiind cel mai important ţel urmărit”, arată reprezentanții Spitalului Militar Craiova.