În bucătăria Mihaelei a fost, astăzi, despre dulce. Foi Lica, nuci, zahăr și astfel a ieșit cea mai bună prăjitură care, cu siguranță, ne amintește de copilărie…
Foi de napolitană cu nucă
Ce ne trebuie?
400 grame de zahăr, 300 grame de nucă măcinată, un pachet de unt, 4 ouă, două esențe de rom, 5 foi „Lica”.
Cum pregătim?
Punem la caramelizat 300 grame de zahăr, restul de 100 grame îl „bătem” cu ouăle, spumă.
Când zahărul este făcut, adăugăm pachetul de unt și mestecăm încet să omogenizăm. Trebuie să avem grijă pentru că mai sare compoziție din cratiță.
Când sunt amestecate adăugăm nuca, esența și ouăle, dar la foc mic mestecând continuu că sa nu se taie.
Umplem foile și, când este gata, peste ultima foaie, punem ceva greutate pentru a sta presate.
Putem să adăugăm ciocolata topită deasupra, înainte să o tăiem, sau o lăsăm și simplă. În ambele variante este la fel de delicioasă.
POFTĂ BUNĂ!