După carnea de miel, drobul, ouăle, pasca și cozonacul servite în această perioadă a Paștelui, în bucătăria Mihaelei a fost, astăzi, despre dovlecel, țelină, spanac, morcov, un pic de smântână și lămâie…a fost despre…
Supa cremă din legume verzi
Ce ne trebuie?
Un dovlecel, un praz, câteva tije de țelină, o caserolă cu spanac, un morcov, un ardei Kapia, 3 cartofi, o linguriță condimente, 50 ml ulei, un praf de sare, jumătate de lămâie, o cutie cu smântână și, opțional, parmezan ras.
Cum pregătim?
Toate legumele se spală, se curăță de coajă, acolo unde este cazul și le tăiem bucăți mari, după care le punem la fiert, adăugând și lingurița de condimente și uleiul.
Se lasă la fiert aproximativ 40 de minute.
După cele 40 de minute, adăugăm și spanacul și mai lăsăm pe foc pentru aproximativ 5 minute.
Luăm oala de pe foc, adăugăm smântâna, lămâia, sarea și blenduim.
O facem după gust. O servim cu parmezan ras sau simplă.