Casa Memorială „Elena Farago” , în care funcționează spații administrative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, va fi reabilitată și dotată cu fonduri din PNRR, reprezentanții CJ Dolj anunțând că depun un proiect în acest sens. În acest program au mai fost incluse și alte 29 de biblioteci din județ.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, biblioteca din Craiova va ulterior dotată cu mobilier, calculatoare și echipamente tehnice specifice.

De lucrări de renovare și modernizare, dar și de dotare, vor beneficia și clădirile bibliotecilor din comunele Ciupercenii Noi, Cernătești și Vela.

În plus, alte 26 de biblioteci comunale și orășenești vor primi finanțare pentru achiziția de calculatoare și alte echipamente informatice necesare îmbunătățirii accesului populației marginalizate la învățare.

„Parteneriatul dintre Consiliul Județean Dolj și cele 29 de unități administrativ teritoriale beneficiare a fost astăzi aprobat într-o ședință extraordinară, urmând ca proiectul să fie depus pentru finanțare.

Valoarea investițiilor desfășurate pentru întreg proiectul <<Biblioteca – hub activ de învățare digitală pentru comunitatea județului Dolj>> este de 13,2 milioane de euro fără TVA”, a explicat Cosmin Vasile.

Beneficiarii demersului sunt unitățile administrativ teritoriale: Amărăștii de Jos, Argetoaia, Bratovoești, Calafat, Calopăr, Caraula, Carpen, Călărași, Cetate, Cernătești, Ciupercenii Noi, Coțofenii din Dos, Daneți, Dăbuleni, Fărcaș, Giubega, Gîngiova, Goicea, Grecești, Mîrșani, Negoi, Orodel, Ostroveni, Plenița, Robănești, Sadova, Sălcuța, Țuglui, Vela, precum și Consiliul Județean Dolj.