Reprezentanții Salubrității Craiova vor derula, începând cu data de 3 mai, prima etapă de dezinsecție din acest sezon, prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

Astfel, echipele care acționează la nivelul municipiului Craiova vor efectua, în noaptea de 3 spre 4 mai, operațiunea de larvicidare pe suprafețele lacurilor din oraș.

Urmează, în noaptea de 4 spre 5 mai, să se treacă la dezinsecția spațiilor verzi din Parcul Nicolae Romanescu și din zonele adiacente.

În noaptea următoare, va fi efectuată intervenția în Parcul Tineretului.

Dezinsecția pe spațiile verzi din cartiere va fi demarată în noaptea de 5 spre 6 mai, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Vectobac WG și Solfac Trio EC140 NF aflate în grupa a III-a de toxicitate in concentratiile recomandate de producator și avizate de Ministerul Sănătății, spun reprezentanții Salubrității Craiova.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproximativ 800 hectare reprezentând spațiile verzi din municipiul Craiova.