Doljenii care nu vor sta acasă în minivacanța de 1 Mai și-au programat deja plecările, fiind persoane care au optat pentru zona Maramureșului, altele pentru litoralul românesc, dar și pentru cel bulgăresc.

Cei care au ales partea de nord a țării noastre, au preferat să ajungă în zona Maramureșului. Tarifele sunt diferite, în funcție de ceea ce oferă unitatea de cazare.  

„În ceea ce privește țara noastră, solicitările și rezervările au fost pentru nordul țării. S-a cerut, în special, zona Maramureș. Aici, de exemplu, la o pensiune tradițională, tarifele pleacă de la 200 lei/cameră dublă/noapte. Ele cresc în funcție de condițiile de cazare și de ceea ce oferă proprietarul locației în pachetul turistic”, a explicat Oana Nouraș, reprezentanta Agenției de Turism Noa Travel din Craiova.  

Sunt și persoane care vor pleca la mare în această minivacanță. Și aici sunt tarife diferite, în funcție de stațiune și de pachetul turistic.

La un hotel de patru stele, în Mamaia, tariful pornește de la 470 lei/ camera dublă cu mic dejun/noapte.

Solicitări sunt și pentru extern, în special pentru litoralul bulgăresc.

„Clienții mai sunt interesați de hotelurile cu piscina interioara de pe litoralul bulgăresc. Acolo tarifele pleacă de la 300 euro/ camera/noapte – cazare cu all inclusiv, la un hotel de 4* din stațiunea Nisipurile de Aur. Acesta este un exemplu”, a mai spus reprezentanta agenției de turism.