Aproximativ 130 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova, însoțiți de cadrele didactice, au vizitat, astăzi, Secția 5 Poliție Craiova, acțiunea fiind derulată în cadrul evenimentelor prinse în programul „Scoala Altfel”.

Potrivit IPJ Dolj, activitatea a fost una cu scop educativ, totul pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ.

De asemenea, cu suportul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Grupei Canine, au fost prezentate tehnica și dotarea Poliției Române, materialele folosite de Laboratorul Criminalistic privind modul de amprenatare, precum şi autospecialele de poliţie.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, cei mici fiind de-a dreptul încântați de implicarea în aceste activităţi.

Elevilor le-au fost făcute recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.

„Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

De asemenea, polițiștii le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Elevii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe „zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță”, arată IPJ Dolj.