Rezidența culturală „Story Wood Cut” aflată la cea de-a VI-a ediție, dedicată creațiilor de sculptură în lemn, reunește la Craiova, timp de două săptămâni, cinci artiști sculptori cu motofierastrăul, din Craiova și alte regiuni ale țării.

Între 2 și 14 mai, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează o rezidență de sculptură în lemn, în cadrul căreia artiști specializați vor crea căsuțe din lemn destinate parcurilor pentru copii.

„Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor comunităților locale de a oferi locuri de joacă sigure și atrăgătoare pentru copii, într-un mediu natural și durabil.

Participanții la rezidență vor avea la dispoziție toate resursele necesare pentru a-și transforma ideile în realitate.

În plus, aceștia vor beneficia de oportunitatea de a lucra împreună cu alți artiști talentați, de a-și împărtăși cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu creativ și inspirațional”, arată organizatorii.

Căsuțele din lemn realizate în cadrul acestei rezidențe vor fi amplasate în parcuri și locuri de joacă din comunitățile locale, precum și în spațiile de desfășurare ale diferitelor evenimente organizate de instituțiile de cultură din oraș.

„Această rezidență de sculptură în lemn reprezintă o oportunitate pentru artiști de a-și demonstra creativitatea și abilitățile într-un mod practic, iar pentru comunitatea locală, reprezintă o modalitate de a obține locuri de joacă sigure și atractive pentru copii”, mai spun reprezentanții CCTD Craiova.

Sculptorii participanți la ediția de anul acesta sunt: Bostănică George-Vrancea, Dragomir Ștefan Claudiu-Brașov, Rizea Felician-Gabriel – Craiova, Rădăcină Viorel-Brașov, Martinescu Sebastian-Mihai-Craiova.