Caricaturistul Gogu Neagoe va deschide, luna aceasta, o nouă expoziție în mediul rural. După cea de la Osica de Jos, acum urmează Giuvărăștiul, la Căminul Cultural din localitate, evenimentul urmând a avea loc în data de 21 mai.

Astfel, cu începere de la ora 11.00, până la ora 15.15, caricaturistul oltean va realiza potrete-caricaturi gratuite pentru oficialitățile și pentru cetățeni din comuna Giuvărăști.

Lucrările artistului pot fi admirate gratuit, în perioada 21-28 mai, la Căminul Cultural din localitate.

 Acestea sunt unele din lucrările care au fost expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Irac, Franţa, Italia, Germania, Danemarca, Japonia, Bulgaria, Belgia, Bucuresti, Craiova, Cluj Napoca, Brasov, Slatina.

Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane, de pictură și de caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente.

A absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București.

A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate.

Artistul, în vârstă de 45 de ani, și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta vreodată.

Acesta a oferit portrete și caricaturi, drept de mulțumire pentru eforturi, donatorilor și ale medicilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturistul oltean este invitat de onoare, an de an, la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântece Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august.

În 2013, artistul a donat patru lucrări, în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil, pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din județul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar.

 Gogu Neagoe și-a vândut mai multe lucrări de artă, caricaturi cu personalități, fotbaliști și 6 portrete cu Simona Halep în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea de defibrilatoare medicale.

De asemenea, Gogu Neagoe a inițiat și coordonat concursul de creație plastică  „Școala mea cea mai frumoasă”, pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din comunele și satele județului Olt.