Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, le cere celor din conducerea Complexului Energetic Oltenia să prezinte situația exactă a Planului de Restructurare.  

„Fac un apel la responsabilii din Complexul Energetic Oltenia ca, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social care va avea loc astăzi, să prezinte adevărul despre Planul de Restructurare al CEO.

Am solicitat de nenumărate ori prezentarea planului real a ceea ce se va întâmpla anul acesta, cu perspectiva anului 2030. Ne interesează pe toți ce se va întâmpla în acest județ, în viitor. Sper să fie prezentă, așa cum am solicitat, conducerea CEO (membri ai directoratului și ai Consiliului de supraveghere)”, scrie pe Facebook, Cosmin Popescu.

Acesta mai spune că se poate solicita Comisiei Europene prelungirea anumitor termene astfel încât, în județul Gorj, să fie făcute anumite investiții, cu fonduri din Fondul pentru o Tranziție Justă, pentru ca impactul social legat de pierderea locurilor de muncă să fie atenuat.

„Cei care decid soarta companiei trebuie să ne explice exact ceea ce vor să facă în următorii ani. Este esențial să știm dacă Planul de Restructurare nu poate fi respectat sau dacă există clauze de care gorjenii nu știu fiindcă, în acest caz, ar trebui să cerem devansarea unor termene și chiar să aibă loc o consultare publică cu cei afectați de aceste măsuri.

Din punctul meu de vedere, se mai pot renegocia anumite termene. Se poate cere Comisiei Europene prelungirea anumitor termene astfel încât noi, în județul Gorj, să facem anumite investiții cu bani din Fondul pentru o Tranziție Justă astfel încât să atenuăm impactul social legat de pierderea locurilor de muncă”, conchide președintele CJ Gorj.