Platforma de înscriere la programele de licenţă şi master ale Universităţii din Craiova – Sesiunea Iulie este activă din data de 15 aprilie 2023 şi va rămâne deschisă până în data de 17 iulie 2023. Înscrierea se face în sistem online pe EvStud, la adresa: https://evstud.ucv.ro, atât pentru studenţii români cât şi pentru cei străini, anunță reprezentanții instituției.

Calendarul de admitere diferă în funcţie de ciclul de studii. Astfel, înscrierea pentru programele de licenţă se va încheia în data de 17 iulie 2023, iar pentru programele de master în data de 14 iulie 2023.

„Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Craiova optimizează şi simplifică în permanenţă procesul de admitere. Este cel de-al şaptelea an în care admiterea se face prin intermediul platformei electronice EvStud dezvoltată de Departamentul nostru de Informatică şi Comunicaţii. Unul dintre avantajele unice în România ale sistemului nostru este acela că, odată încărcate documentele în platforma EvStud, acestea pot fi folosite şi în cadrul altor sesiuni de admitere. Spre exemplu, în cazul înscrierii la un program nou în anul următor sau al înscrierii la un program de master după absolvirea unui program de licenţă, precum şi la înscrierea la doctorat, nu este necesară reîncărcarea documentelor, acestea fiind recunoscute de sistem şi validate. Avem speranţa că şi cele două sesiuni de anul acesta, cea care deja a început şi se va finaliza la jumătatea lunii iulie 2023 şi cea din luna septembrie, se vor desfăşura în condiţii la fel de bune ca şi până acum”, a declarat rectorul Universității din Craiova, Cezar Ionuț Spînu.

Elevii claselor a XII-a se pot înscrie deja la programele dorite, urmând să îşi completeze dosarul de admitere cu adeverinţa sau diploma de absolvire, precum şi foaia matricolă, după susţinerea examenului de Bacalaureat.