Mihaela a pregătit, astăzi, fasole cu afumătură. Este acel fel de mâncare, spune Miha, pe care, dacă ai noroc…îl faci rapid, iar dacă bobul de fasole îți joacă feste…necesită ceva mai mult timp pentru fierbere.

Fasole cu afumătură

Ce ne trebuie?

500 grame fasole, două cepe, un ardei gras, un morcov, o rădăcină de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o felie țelină, o legătură leuștean, 2 foi de dafin, 2 linguri de boia, 50 ml ulei, 300 grame afumătură, 3 grăunți de usturoi.

Cum pregătim?

Punem fasolea în apă, cu o seară înainte.

Dimineața, o punem la fiert, aruncăm de două ori apa în care fierbe 2 ape, iar apoi adăugăm toate legumele să fiarbă împreună cu fasolea. Punem și foile de dafin.

Afumătura este adăugată și ea de la bun început.  

Când fasolea este fiartă, oprim focul.

Separat punem o tigaie la încins, iar când uleiul este gata, stingem focul și adăugăm boiaua. Mestecăm pentru omogenizare și adăugăm peste fasole.

Punem usturoiul și leușteanul, tocate.

Dregem cu sare și piper…și servim simplu sau cu cârnați prăjiți separat.

POFTĂ BUNĂ!