Autoritățile locale din comuna Mischii, județul Dolj, au organizat, în data de 30 aprilie, zilele localității, eveniment ajuns la cea de-a XI-a ediție.

În comună au ajuns soliști de seamă, a fost amenajat un parc de distracții, comercianții au avut și ei parte de vreme bună, dar edilul localității, Gheorghe Popa, cel care până în ziua derulării evenimentul a făcut o intensă promovare pe Facebook(n.r. ceea ce nu este rău) este deranjat în momentul în care este întrebat despre bugetul alocat acestei acțiuni.

Contactat telefonic de către reporterul Oltenia Live, acesta a răspuns, dar după ce a povestit despre cum se organizează aceste evenimente( trecere prin consiliu local și aprobare buget), când a fost întrebat despre suma alocată în vederea organizării spectacolului, brusc, a evitat să ofere un răspuns. Mai mult, primarul a devenit suspicios și în privința reporterului și nu a mai vrut să povestească despre ceea ce a făcut pentru comunitate.

„Eu nici nu știu cu cine vorbesc, de fapt. Ce încredere să am? A…aa”, a fost replica edilului Popa.

Evenimentul din data de 30 aprilie a împărțit comunitatea din Mischii în două părți.

Sunt cetățeni care au fost de acord cu decizia autorităților locale și care nu vor să știe cât s-a cheltuit din bugetul local, dar sunt și persoane care apreciază momentul, dar cărora li se pare corect și absolut normal să știe și cât a cheltuit primăria în acest sens.

Tocmai acești cetățeni îl deranjează pe edil, culmea, cu o întrebare foarte firească: Ce sumă de bani a fost alocată, din BUGETUL LOCAL, pentru organizarea Zilelor Comunei Mischii?  

Cum telefonic nici noi nu am reușit să obținem un răspuns, deși pentru multe alte aspecte din comună tot timpul am discutat în formulă telefonică reporter-primar Gheorghe Popa, cu privire la partea financiară a petrecerii realizate în Mischii urmează să facem o solicitare în baza Legii 544.