Zilele comunei Brădești din județul Dolj, eveniment devenit tradiție până în perioada pandemiei, nu au fost organizate nici anul acesta, primarul Ion Răcăreanu menționând că la nivel de localitate sunt alte priorități în prezent.

Tradiția anilor trecuți era ca la începutul lunii mai, timp de trei zile, comuna să fie în sărbătoare. Evenimentul a fost întrerupt în perioada pandemiei Covid, așa cum s-a întâmplat în toate localitățile din județ.

Dacă alți edili doljeni au reluat obiceiul petrecerilor de acest fel ­(ex: Mischii-a fost pe 30 aprilie, Calafat în perioada 4-7 mai), primarul comunei Brădești spune că în această perioadă are alte priorități.

Autoritățile nu exclud o reprogramare a evenimentului, luând în calcul prima lună de toamnă, ca perioadă de desfășurare.

„O bună organizare în acest sens presupune timp alocat. Avem acum alte priorități. Avem proiecte în lucru, altele la început, altele în pregătire și trebuie să și menținem ceea ce am realizat deja. Buget tot trebuie pentru un astfel de eveniment. Când ai cofinanțări, parte de TVA la proiecte pe fonduri europene, te mai apuci de petreceri?! Nu spunem că renunțăm. Chiar am discutat cu consilierii și am luat în calcul, dacă se poate, repet, să facem zilele comunei în jurul datei de 8 Septembrie, când este Sfânta Maria Mică. Va fi mai greu de organizat, inclusiv ca zonă de desfășurare. Va impune o și mai mare prezență a poliției în stradă pentru că acum avem acele separatoare pe sensurile de circulație. Trebuie discutat serios și acest aspect. Punem la punct ceea ce avem în momentul actual de făcut și apoi luăm în calcul și petrecerea”, a explicat Răcăreanu.