Sursa foto: Radio Infinit
Sursa foto: Radio Infinit

Complexul Energetic Oltenia a cumpărat opt mașini Skoda Kamig 4*4, o parte din suma alocată în acest sens fiind obținută prin programul Rabla.

Reprezentanții CEO au emis joi un comunicat de presă și explică de ce a fost nevoie de o astfel de achiziție.

Angajații sunt revoltați mai ales că, în contextul reorganizării anunțate, s-au făcut economii inclusiv la salopete. Astfel, spun liderii de sindicat, s-a mers pe o variantă mai ieftină, de uniforme fără buzunare.

„Parcul auto al CE Oltenia exista, in proportie de 60%, masini cu o vechime mai mare de 10 ani, care se preteaza pentru accesarea programului operational RABLA, in vederea achizitionarii de autovehicule noi, mai putin poluante, cu obtinere de finantare nerambursabila din Fondul pentru Mediu acordata sub forma primei de casare, la care se adauga ecobonusuri in functie de emisiile vehiculelor.

Ordinul nr.324/2020, emis de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, privind Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, a reprezentat o oportunitate pentru CE Oltenia din punct de vedere al facilitatilor de finantare acordate.

Au fost avute in vedere masuri de reducere a costurilor nu numai in perioada actuala, ci si pentru viitor, achizitionarea noilor autovehicule fiind si o modalitate de scadere a costurilor viitoare, proportional cu reducerea cheltuielilor cu consumurile si cu mentenanta.

Contractul a fost incheiat in octombrie 2022, ulterior derularii unei proceduri prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice – SEAP.

In urma acestei achizitii, vor fi distribuite autoturisme cu tractiune integrala in teritoriu, pentru imbunatatirea conditiilor de transport in activitatea din carierele CE Oltenia”, arată un comunicat emis de către reprezentanții Complexului Energetic Oltenia.