Sindicatul Promedica a lansat, săptămâna trecută, „Ghidul Rezidentului”, broșură ce conține un set de informații ce au rolul de a ajuta medicii rezidenți din România să se orienteze printre ițele legislative, birocratice și obstacolele apărute zilnic.

Potrivit Sindicatului Promedica, redactarea acestui ghid a pornit de la întrebările pe care le primește, frecvent, tocmai de la medicii rezidenți.

„Ne-am dorit să venim în sprijinul celor aflați la început de drum, cu un instrument digitalizat, integrat și aplicabil, la care să apeleze atunci când nu știu cui să se adreseze”, arată reprezentanții Sindicatului Promedica.

Echipa de medici rezidenți care a creat ghidul este formată din tineri medici implicați:

• 𝐁ă𝐥𝐜𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐚𝐝𝐚-𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚 – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞;

• 𝐃𝐢ț𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐀𝐝𝐞𝐥𝐢𝐧𝐚-𝐑𝐚𝐟𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐧𝐚𝐭𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐏𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜ă;

• 𝐃𝐮𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐍𝐞𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞;

• 𝐍𝐞𝐚𝐜ș𝐚 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐈𝐳𝐚𝐛𝐞la Ș𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧𝐢𝐚 – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐧𝐞𝐮𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞;

• 𝐒𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥-𝐃𝐚𝐧 – 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞.

Scopul este acela de a contribui la nivelul de informare și de acces al medicilor rezidenți, la date ce îi pot ajuta să facă față presiunii sistemului medical.

„Informația înseamnă putere! Un medic informat, care își cunoaște drepturile, este un medic independent, liber, pregătit să reacționeze la presiune și în situații limită, de criză și conflict”, mai spune echipa Promedica.