Podul peste Olt de la Drăgășani, de pe Drumul Național 67 B Târgu Jiu-Pitești a fost construit în 1901 și nu era prevăzut cu trotuare pietonale, acestea fiind adăugate prin lărgire în anii 60 (1964 – 1965).

În anul 2019, DRDP Craiova a comandat o expertiză tehnică a podului din care a reieșit că starea tehnică a podului nu prezintă siguranță și se recomanda închiderea circulației și construcția unui pod nou.

Astfel, CNAIR a înaintat expertiza constructorului (DELTA ACM SR) și a cerut acestuia să reactualizeze proiectului tehnic conform datelor din expertiză.

Urmare a faptului ca antreprenorul nu a dat curs solicitărilor de a înainta proiectul tehnic actualizat conform expertizelor tehnice actualizate, contractual a fost reziliat în luna iulie 2021, anuță CNAIR.

„Pe rolul instanței se afla un litigiu între CNAIR (DRDP Craiova) și SC DELTA ACM SRL pentru rezilierea contractului la obiectivul “Modernizare DN 67B Scoarta – Pitesti km 0+000 – 188+200”. Până la soluționarea definitivă a dosarului în instanță, nu putem demara procedura de achizitie publică privind reactualizare proiect tehnic de execuție la acest obiectiv;

În data de 08.03.2023 s-a produs prăbușirea unei bucăți din trotuarul pietonal aflat în consolă având o lungime de aprox. 30-50 cm.

La acel moment expertul a notificat și a cerut DRDP Craiova închiderea de urgență a circulației auto și pietonale pe pod pentru a nu pune în pericol viața celor care îl tranzitează. Astfel, CNAIR a dispus inchiderea circulatiei stabilind ruta ocolitoare: DN64 (Drăgășani) – DJ678C (Orlești) – DJ678 (Buciumeni) – DN67B (Câmpu Mare).

În prezent, DRDP Craiova a lansat o procedură pentru efectuarea unei expertize din care să reiasă măsurile de punere în siguranță prin care circulația rutieră poate fi reluată pe pod doar pentru anumite categorii de autovehicule. Termenul de depunere a ofertelor este 11.05.2023”, arată un comunicat de presă al CNAIR.

Contractul pentru noua expertiză a podului de la Drăgășani are o durată de 15 zile, o valoare estimată de 195.000 lei fără TVA.

În paralel, DRDP Craiova a inițiat demersurile pentru lansarea unei licitații în vederea reactualizării proiectului tehnic de execuție necesar construcției unui pod nou.