Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a preluat conducerea Partidului Ecologist Român, înlocuindu-l pe Dănuț Pop.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către reprezentanții PER, Gutău a intrat în acest partid în anul 2016 și a făcut parte din conducerea centrală, fiind prim-vicepreședinte al partidului și una dintre cele mai importante personalități, arată PER într-un comunicat remis presei.

„Când spui Mircia Gutău, spui în primul rând administrație de succes recunoscută la nivel național prin premii și distincții, numeroase proiecte europene și un Râmnic ECO- City. Gutău este unul dintre cei mai buni primari din țara noastră. Acesta face parte şi din Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România”, se spune în comunicat.

Gutău s-a născut pe 27 aprilie 1957, în Bucovina, în localitatea suceveană Tibeni, într-o familie cu 10 copii, a facut studiile la Sibiu, este de profesie inginer, a practicat judo și a obținut multiple medalii. A activat în domeniul afacerilor intrând apoi în politică. Este căsătorit, are doi copii iar soția sa este notar public.